Winterwerk: een nieuw seizoen! Winterwerk: een nieuw seizoen!
Een nieuw seizoen. Het winterwerk is weer begonnen. Doet u ook mee met de volgende activiteiten? 
(Klik op een onderwerp om meer te lezen) Belijdeniscatechisatie
Iedereen die nog geen belijdenis heeft gedaan: Kom! Heel graag starten we weer een nieuw seizoen!

 
 
Excursie Oranjehotel en Waalsdorpervlakte Excursie Oranjehotel en Waalsdorpervlakte
Excursie Oranjehotel en Waalsdorpervlakte zaterdag 14 mei 

Wij zijn blij dat we met de jongste versoepelingen en de gunstige cijfers met betrekking tot de pandemie, de excursie naar het Oranjehotel en de  Waalsdorpervlakte dan toch eindelijk kunnen gaan organiseren!
Mocht u zich afvragen wat deze excursie inhoudelijk betekent, dan bij deze wat meer informatie. In het volgende kerkblad plaatsen we het programma voor de dag. 

In 2019  is het Oranjehotel in Scheveningen als nationaal monument geopend. Oranjehotel is een geuzennaam voor de Scheveningse gevangenis. Omdat hier tussen 1940 en 1945 vele verzetsstrijders, Joden en anderen gevangen werden gezet. In de gevangenis was marteling en dood aan de orde van de dag. Executies vonden plaats op de nabijgelegen Waalsdorpervlakte. 

In 2020 vierden we dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd werd. Bevrijden betekent iemand vrijheid teruggeven. En dat mogen wij nooit vergeten. Dat ook aan ons allemaal - al nemen we dat tegenwoordig voor vanzelfsprekend aan - vrijheid terug is gegeven. 

Daarom organiseerden we aanvankelijk in 2020 een excursie naar het Oranjehotel en de Waalsdorpervlakte. Het bleek dat er voor deze reis behoorlijk wat interesse was. Daarom willen we het nu alsnog organiseren. 

Tijdens de busreis zal historicus Berend de Boer ons ook vertellen over het Oranjehotel en de Waalsdorpervlakte, zodat we bij aankomst goed weten wat we gaan bezoeken. Ko Niemeijer zal deze dag onze chauffeur zijn. Omdat het een eind rijden is, is het een lange dag weg. Hou daar rekening mee. 

Deze dagreis met de bus naar Den Haag is alleen mogelijk als zich minimaal 40 mensen aanmelden. Meer dan 60 mensen passen er niet in de bus. Daardoor kunnen zich maximaal 56 mensen inschrijven.
de kosten voor deze excursie zijn € 25,00


We hopen op een mooie reis!

 
lees meer ยป
 
Overige activiteiten binnen onze gemeente Overige activiteiten binnen onze gemeente
Binnen onze gemeente worden, naast het jeugdwerk, het pastoraat, het diaconaat en de taken van het College van Kerkrentmeesters, diverse andere activiteiten uitgevoerd. Zie onderstaand lijstje. Klik op een van de onderdelen en u krijgt informatie over het gekozen onderdeel.