Stiltecentrum weer geopend Stiltecentrum weer geopend

Tijdens de openingstijden is er altijd iemand van het vrijwilligersteam  aanwezig om bezoekers welkom te heten en eventueel een luisterend oor te bieden.
In de afgelopen jaren is het voorgekomen dat mensen verrast waren door de openstelling van de kerk op een doordeweekse middag. Dat leidde soms tot fijne gesprekken, zoals met bezoekers van elders die herinneringen hadden aan Sellingen en/of onze gemeente.
Het Stiltecentrum heeft dus duidelijk een functie binnen de kerk en het dorp. De kerk is open voor iedereen en niet alleen op zondag !

Om het Stiltecentrum wat op te fleuren hangt er steeds wisselende foto- of schilderkunst van kunstzinnige gemeenteleden.  Zo hebt u de afgelopen winter kunnen genieten van mooie winterlandschappen; deze zijn onlangs vervangen zijn door kleurige quilts.
Ook staat er regelmatig een vaas met bloeiende takken of zomerbloemen.
Het Stiltecentrum wordt zo een ruimte waar het goed en rustig toeven is, kom daarom gerust eens langs om dat te ervaren.
Voor de komende zomer wordt gewerkt aan een “expositie” van oude foto’s die betrekking hebben op onze gemeente/kerk. Het is gebleken dat oud-Sellingers die het Stiltecentrum en de kerk bezochten hierin – ook aan de hand van het jubileum/fotoboek van onze kerk dat ter inzage ligt – geïnteresseerd zijn. In Facet en in persberichten zal hier t.z.t. aandacht aan gegeven worden.

Aanvulling van vrijwilligersteam
Mendel Johannes heeft na vier jaar het vrijwilligersteam verlaten waardoor de groep nu uit 12 personen bestaat. Aanvulling van het team met 1 of 2 personen zou fijn zijn. Het is geen zwaar of moeilijk werk en komt er op neer dat men eens in de 7 weken een middag van 2 – 4 uur dienst heeft. Daarnaast is er eens in de 7 weken een (korte) vergadering waarin de voorgaande weken besproken worden en het rooster voor de komende weken in overleg wordt vastgesteld.
Heeft u, heb jij belangstelling voor dit stukje kerk-zijn en/of behoefte aan nadere informatie, neem dan contact op met Dik Koopmans (tel. 322589) of met Uke Jansons (tel. 322453).